Vlastní

Zateplete svůj dům

Zateplení střechyVenkovní teploty trhají rekordy. Možnost, jak se těmto nepříjemně vysokým teplotám vyhnout, je zůstat v pohodlí domova? Ale co když je v domě stejně dusno a horko jako venku? Máme pro vás velice snadné řešení. Stačí nechat správně zaizolovat strop posledního patra.

U plochých střech jsou teploty uvnitř domy mnohem vyšší. Většinou mívají tyto střechy dvouplášťovou konstrukci. Do dutiny mezi plášti se pak velice snadno dá nafoukat minerální izolace. Tím zabraňuje nejen vysokým teplotám v letních dnech, ale také zabraňuje propouštění chladu v zimě.

U šikmým střech je vhodné vkládat izolaci do dutiny v podlaze půdy. Stačí provést jen pár otvorů do podlahy půdy. Ty se po zafoukání izolací opět uzavřou. V případě, že není možné tímto způsobem zaizolovat střechu, je možné nafoukat izolační vatu přímo na podlahu půdy. V takovém případě stačí vrstva o tloušťce 30-ti cm. Půda již však není více využitelná.

Takto zaizolovaná střecha vám dokáže uspořit až 30% nákladů.

Datum: 30.7.2013 | Rubrika: Vlastní

O webu

Uvažujete-li o zateplení vašeho domu, využijte příležitosti získat státní dotaci v programu Zelná úsporám. Po splnění zákonem požadovaných podmínek získáte peněžní prostředky, jež jsou určeny pouze k zateplení domu. K jiným účelům tuto dotaci není možné použít. Náš web je určen pro zájemce, kteří uvažují o zateplení svých domů. Poskytneme vám potřebné informace o vhodných materiálech a správných postupech.

Stránky webu